Chania
ПЪРВИЧНИ ИМУННИ ДЕФИЦИТИ
ИНФОРМАЦИЯ ЗА ЛЕКАРЯ
ПЪРВИЧНИ ИМУННИ ДЕФИЦИТИ
ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПАЦИЕНТАМикробна агресия и имунни реакции в оралната област
Ставна ехография в съвременната ревматология
Код: 0354STEMED45
Категория: Рентген - Образна диагностика
Автор: д-р А. Баталов 
Издателство: LaxBook
Година: 2013
Страници: 279, Твърда корица
Цена: 68 лв.
ОПИСАНИЕ
Настоящата монография е плод на 20 годишен собствен опит в областта на артросонографията, представен на редица национални и международни форуми.

Публикациите и научните разработки на Доц. Баталов са цитирани от водещи световни ревматолози включително и от P. Emery в Arthritis and Rheumatism. Доц. Баталов въвежда артросонографията в България през 1994г. и оттогава основна негова цел е да превърне тази нова съвременна методика в рутинна практика на българския ревматолог.

Според мен тази цел е напълно реализуема с достъпния и изчерпателен начин на представянето на сонографията и конкретната възможност за менажирането на болестните проблеми на опорно-двигателния апарат. 

Като обобщение на международните постижения в областта на УЗ изследване в ревматологията, знанията на автора са синтезирани и насочени към клиничната дейност.

Съдържанието на монографията обхваща базисните познания на ултразвуковата диагностика и мястото на артросонографията в съвременната ревматология. Централно място заемат основните принципи на мускулоскелетната ултрасонография в ревматологичната практика. 

Атрактивно са описани и представени важните анатомични понятия като нормален и патологичен образ на ставни и периставни структури. Представени са по региони: ултрасонография на горен, долен крайник и други стави, както и ултрасонографското изследване при различни патологични състояния (диагнози). 

Много важна е частта Инвазивни процедури под УЗ контрол - детайлно по зони и проблеми са дадени важни практически указания за използването на АСГ за постигане на лесен и резултатен терапевтичен ефект. Приложените стандартни референтни стойности в мускулноскелетната ултрасонография при здрави възрастни са важна рамка, служейки на ревматолога в ежедневната практика да различи лесно чрез получените данни нормата от патология. Литературният обзор е изчерпателен, всеобхватен и съвременен.

Данните за тенденциите в съвременните УЗ технологии са маркирани с новите възможности за приложението им в ревматологията. В този смисъл съм сигурна че това помагало е изключително полезно за българските ревматолози, ортопеди, невролози, физиотерапевти, спортни лекари, ОПЛ, и ще бъде преиздадено и допълнено от автора с нови детайли в бъдеще. доц. д-р Стоянка Владева, дм доцент по ревматология в КПВБ, МФ, ТУ СТАРА ЗАГОРА

 

СЪДЪРЖАНИЕ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

форма за поръчка
Заглавие*:

Брой:

Кода на книгата:

Име*:

Email*:

Телефон*:

Град*:

ПК*:

Изберете начин на получаване:

Ако желаете да Ви се издаде фактура, мола попълнете:
Фирма:

Адрес на седалище:

ЕИК:

МОЛ:

 
 

ИНФОРМАЦИЯ ЗА ДОСТАВКА

Получаването на пратките от офисите на куриерските фирми ЕКОНТ и SPEEDY e

ПО-ЕВТИНО

И

ПО-БЪРЗО

 
КНИГАПОЩА МЕДБУК

Контакти:

medbookpost@abv.bg

Tel: 088 7777 610

Общи условия

Доставки

Поръчки

Декларация за поверителност